Beautiful of November
Edit Gambar Yang Simple
Kita buat tutorial ini khas buat kak Kimsal 
Dia lagi banyak buat tutorial , nak juga kita buat tutorial macam ni , *Hntak-hentak meja* Ngee . Tak pe dia sumber Inspirasi yaya sebab nak buat Tutorial .

Step 1 . Pilih gambar yang nak di edit . Make sure gambar tersebut Asli la , 

Step 2 . Pergi dekat Photoscape or Mana-mana web edit gambar untuk AUTO kan colour dia
 , Kalau macam  yaya suka pergi dekat PicMonkey .



Ok done dekat sini ? Kita pergi step seterusnya . Step 4 . Yaya selalu edit effect gambar dekat Pixlr


Selalunya Yaya suka pakai Ronnan , Bergantung juga dekat warna gambar itu macam mana

Salah pilih gambar , tak jadi la effect dia :)

Step 5


Step 6
Pergi ke Photobucket untuk adjust apa yang patut , macam yaya , yaya adjust kecerahan and kegelapan dia


Step 7
Step seterusnya pergi dekat Contrast Untuk bagi Effect Mantap sikit 


Step 8
 Ok sentuhan terakhir adalah dengan pergi ke tempat-tempat yang korang rasa nak pergi , haha


Tadaaa ! Nampak ke tidak perbezaan dia tuh ? Dan ini hasilnya




 Tadaa nampak tak nampak tak ? Peringatan ya memang simple je apa yang yaya edit ini :)

Semoga berjaya :*





Posted at 7:09:00 AM | 0 CintaBergerak

Welcome

Assalamualaikum, Yayable for the friendly calling.
"Every man needs a woman when his life's a mess , because just like the game of chess.The Queen protects the King"-EAMC



LOVE NOTES




Credits

Blogskin: Farrah Midori
Basecode: Speaking Bunny
Background : Farrah-MidoriEditor : Yayable


Past Time


Heart Chat Bubble