Beautiful of November
Gambar Dekat Entry Post Menlengkung
Strawberry ok yaya dah lapar terliur dah tengok strawberry . 

Assalamualaikum :)

Ok this is my first tutorial , yaya nak ajar macam mana buat gambar dekat post entry menlengkung secara automatiknya . Ikut step step di bawah ok :)




Seriusly yaya tahu memang ramai orang dah buat tutorial but , apa guna kalau kita tahu tentang sesuatu tapi tak turunkan ilmu dia dekat kawan2 ye dak ? Ok here yaya nak tunjukkan macam mana nak buat gambar di post anda menlengkung :


1. Mula-mula pergi dekat Dashboard >Design >Edit Html 


2. Tekan Ctrl F serentak , dan cari kod ini :


h3.post-title {

Atau


.post {


3. Ada tak ? Kalau tak ada , korang cari lah yang seakan-akan macam tu ek ..
Then copy kod ini :

.post img {
padding:0px;
BORDER-RADIUS:30PX;
border:0px solid #ffffff; }


4. Paste code tersebut dekat ATAS code-code tersebut

5. Cuba PREVIEW dulu , kalau tiada masalah atau ERROR , Baru Save :)

*Kalau awak nak copy code kita awak kena Select All dekat
code lepas tuh TEKAN CTRL + C  :)

SELAMAT MENCUBA !

Posted at 5:53:00 AM | 0 CintaBergerak

Welcome

Assalamualaikum, Yayable for the friendly calling.
"Every man needs a woman when his life's a mess , because just like the game of chess.The Queen protects the King"-EAMC



LOVE NOTES




Credits

Blogskin: Farrah Midori
Basecode: Speaking Bunny
Background : Farrah-MidoriEditor : Yayable


Past Time


Heart Chat Bubble