Beautiful of November
Tutorial : Letak Background di Blockquote
Assalamualaikum hai semua , harini yaya post about Tutorial : For Background Blockquote mostly kebanyakkan orang dah tahu dah mana nak cari benda ni , tapi yaya cuba juga buat , manalah tau juga orang tengok post yaya kali ini :) Jom kita belajar .



1. Log In > Dashboard > Design > Edit HTML

2. Tekan Ctrl + F serentak dan taip kod di bawah ini dekat tempat carian tadi .

.post blockquote {


3. Kalau tak jumpa jugak cuba cari yang ada perkataan "BlockQuote" ok ?

Lepas itu , di bawah code yang itu tadi letak kod ini 


background-image:url(url gambar);

4 . Url gambar korang boleh cari dekat Photobucket , Google , Favim atau apa-apa je :)

5. Dah cari URL gambar tersebut ? Ok letak kod dia dalam kurungan tuh tau . lepastuh SAVE !

*Senangkan ? Ok Selamat Mencuba :)



Posted at 3:29:00 AM | 0 CintaBergerak

Welcome

Assalamualaikum, Yayable for the friendly calling.
"Every man needs a woman when his life's a mess , because just like the game of chess.The Queen protects the King"-EAMC



LOVE NOTES




Credits

Blogskin: Farrah Midori
Basecode: Speaking Bunny
Background : Farrah-MidoriEditor : Yayable


Past Time


Heart Chat Bubble