Beautiful of November
Forever
Assalamualaikum, hellooooooooooooooo ebibadi.

Seems long time I tak update my blog. Okay harini rasa nak update about my feelings. Eh why my feelings? Look like I rasa so so so uncomfortable right now. I dah kecewakan hati someone. Lukakan hati dia. Like I sendiri taktahu apa salah I. But I feel so bersalah. So I'm trying to cover rasa bersalah tu. Cuba ambil balik hati dia. And cakap elok-elok dengan dia. I had told him before. Jangan terlalu berharap. Sebab hati manusia sering berubah. But he might not listening. So he put the blame on me. I redha. Terima je semuanya. Dah biasa bila dipersalahkan. I  take all the responsible. Dalam hati Allah je tahu. Apa guna kita jaga hati orang sedangkan hati kita sendiri terluka? Kita tipu diri kita sendiri. Dia bahagia dengan kita. Sedangkan kita tak pernah rasa bahagia.

Like seriously. Pintu hati I tertutup untuk sesiapa. Now I'm just focusing with kerja, family, nak cari duit for future. Nak itu ini. Gosh I'm growing now. Dah fikir dah nak beli rumah, kereta. simpan duit untuk kahwin. Wait kahwin? Hahah calon pun x ada. Kalau boleh I nak cari lelaki yang betul-betul ikhlas. I'm not finding a boyfriend. But a future husband. InshALLAH bila ada boyfriend tuh mungkin ada jodoh mungkin berkekalan hingga ke jinjang pelamin. Kalau tak ada jodoh? Buang masa, dapat dosa segala. Sakit hati. I dah lalui semua benda tuh before. And I admit. Betapa jahilnya I dulu. And now I try to muhasabah diri. Want to be a better muslimah. I'm not people yang awak pernah kenal dulu. I'm changing now. And mungkin itu akan berubah juga dari masa ke semasa.

Mom had told me before. Berkawan je dengan semua orang. Kalau berkenan dekat hati. Kenal dengan lebih mendalam pelahan-pelahan. We are still young. Our journey jauh lagi. Like I dah start merepek and mula mengedik sangat nak guna bahasa omputih cecampur. Plus I, I ni. -.- But biarlah. HAHAHA. I'm HAPPY with my life now. ALLAH dah tentukan jodoh dan ajal maut kita sejak dari dalam perut ibu. Hanya sentiasa bersabar. Berusaha dan sentiasa berdoa agar diberikan jodoh yang baik. And i trust it .Amin..



Posted at 4:47:00 AM | 0 CintaBergerak

Welcome

Assalamualaikum, Yayable for the friendly calling.
"Every man needs a woman when his life's a mess , because just like the game of chess.The Queen protects the King"-EAMC



LOVE NOTES




Credits

Blogskin: Farrah Midori
Basecode: Speaking Bunny
Background : Farrah-MidoriEditor : Yayable


Past Time


Heart Chat Bubble